2017-01-23 941 views
星期六同朋友行完黃金,來得深水埗就當然要搵食啦,行過見到間火鍋薈,好似是比較新的,天氣涼涼地就試下啦,好彩我地早,門口個姐仔話夜晚已Book哂,要我地準時俾番張台佢,唔係冇得食,咁我地唯有乖乖地啦!呢間是任食火鍋形式,飲品和雪糕自己出去雪櫃任取,配料就自己劃紙仔,有幾款火鍋湯底選擇,鍾意食雞煲的選雞煲都得,我地因為之前兩日已食完雞煲,今次就點花膠醉雞窩。首先湯底先上,打開個蓋聞聞,都算幾香藥材味,食醉雞煲湯底唔夠藥材味就不如唔食,呢個湯底合格以上花膠和醉雞件另上另外點了一般打邊爐必點的野啦,菜,水鮫,肥牛,羊肉片,雜丸,蟹棒....水滾啦,成碟花膠醉雞一次過放落去試下,雞肉很滑,淡淡的酒香,配合埋濃濃的藥材湯,絕配,不錯!花膠口感都好,唔係度度打邊爐都有呢味野食,抵讚!再來就係其他雜丸和配菜,最好食就係佢的炙燒芝心丸,表面是炸魚蛋的皮,入面是流心的芝士,味道好搶,這粒野我強烈推薦,其他野都有水準。肥牛和羊片都唔錯,羊片唔會有「蘇」味最後食到飽飽梗係唔放過佢地的雪糕啦,提提大家,佢有兩個雪櫃,出面最易見的是雀巢的,最入還有個其他牌子的有多好多味道,有綠茶,豆腐之類的,記得行入些唔好浪費自
花膠和醉雞件另上

肥牛和羊片都唔錯,羊片唔會有「蘇」味
最後食到飽飽梗係唔放過佢地的雪糕啦,提提大家,佢有兩個雪櫃,出面最易見的是雀巢的,最入還有個其他牌子的有多好多味道,有綠茶,豆腐之類的,記得行入些唔好浪費自已的配額呀
整體來講,呢間新野食得過,對得起佢價錢!