朋友通知我最近Red Lobster推出大蝦放題,一個價錢可任食8款大蝦菜式加餐廳名物車打芝士鬆餅🧇當中菜式包括有夏威夷椰子蝦、招牌蒜蓉蝦、沙嗲大蝦串、香茅咖哩大蝦、惹味大蝦捲餅、辣椒大蝦配油炸鬼、干邑XO醬煮大蝦配脆米、意式大蝦濃湯意粉👍🏻坐底一陣店員就送上一份三個既自家製車打芝士鬆餅,溫度夠熱,外層微脆,口感綿密,切開芝士味都幾濃郁,如果凍左可要求再換新焗,保證一定食到熱辣辣鬆餅😄當中我比較鍾意食夏威夷椰子蝦,蝦炸得金黃香脆,上面仲加左菠蘿、椰子片,豐富口感👍🏻另外沙嗲大蝦串都不錯,醬汁夠濃,有泰式風味,相當惹味其他款式叫左一次就冇再叫,味道都不太突出,配菜比較遜色,油炸鬼好硬咬唔開😖脆米已經變腍,同埋痴埋一舊舊,蒜蓉蝦味道好淡,蒜蓉可再加多點叫多左份炸魷魚,試一次就夠,炸得唔脆,炸皮同魷魚分離,唯一好係魷魚唔會太老,但味道真係麻麻🙈

2021-08-03
$250 (Lunch)