2007-06-21
琴晚友人帶我去屯門食泰國嘢,我見對面有間甜品舖,仲要$38任食,貪小便宜心態下,即刻留肚啦,點知........呢間咁0既嘢雖然上過電視,但我真係唔知佢憑乜(邊位知0既,麻煩話聲我聽):1. 楊枝甘露: 稀到都無芒果味,得糖水味!成碗擺番喺度比佢!2. 香蕉奶: 我好肯定唔係用香蕉打出0黎,係用香蕉油....大佬,依家唔係整蛋糕呀!3. 紅豆豆花: 紅豆沙我都費事提啦,個豆花唔該唔好咁難食吖,話佢隔兩夜都應該講少咗佢4. 西米露: 雖然稀到好似椰水咁,但係比咁多種"極品"甜品襯托下,都叫做可以食得出係乜(好食就一定唔係0架啦)5. 榴槤XX: 唔記得個名,個賣相有0的綠色啫喱狀物體圍住咁. 如果齋講0的榴槤肉,都幾甜0既,但係嗰0的啫喱狀物,真係又要留番比店主佢自己食6. 司華力腸: 大家梗係以為小食唔會衰啦, 點知呢間嘢個廚師真係有料到0架,好地地條腸都比佢整到油"lum lum", 攞出0黎之前都索下0的油先吖真係唔明佢點開舖,呢間嘢係我食過0既所有甜品以來(包括街邊)之最最最難食,仲有人去食我諗係因為佢有飯食,仲要任食啦.不過我始終唔明0的人點解可以將0的咁0既嘢垃圾放入自己個口
真係唔明佢點開舖,呢間嘢係我食過0既所有甜品以來(包括街邊)之最最最難食,仲有人去食我諗係因為佢有飯食,仲要任食啦.不過我始終唔明0的人點解可以將0的咁0既嘢垃圾放入自己個口, 所以我都忍唔住特登走上0黎寫下comment,比個心理準備0個0的諗住去食0既人