2022-06-16
早幾日旺角行完街,經過銀座門口有個藍色公仔飄下飄下,一望原來係一間叫「神燈燒」既餐廳,再望下個公仔唔怪得咁似蕭燈神啦。坐低就見到有盞裝豉油既神燈,都幾有趣。我地叫左個Lv2 set 跟住就出去凍櫃攞飲品。飲品種類算多,啤酒汽水茶類都有,而且亦有沖調飲品選擇。今晚諗住主打燒烤,所以都冇乜點留意出面既熟食。-等咗一陣食物陸續送到,幾種Lv2專有既牛肉賣相都好吸引👍🏻,油脂分布均勻。經過幾十秒既燒烤之後,一試果然味道非常好!不得不提除左鹽之外,呢度仲有6種調味粉可以選擇,包括孜然,咖喱,海苔,黑椒,香辣同埋甘梅👍🏻,都係燒烤放題比較少見既。-Loop左幾轉牛肉之後,再叫咗茄子,玉子,酥炸魷魚鬚等等👍🏻,全部味道都不俗,絕對對得住呢個價錢。私心推介「時興隆魷魚」👍🏻,加幾滴豉油燒完之後正正係以前戲院門口車仔檔小販賣既烤魷魚,非常之咁好食!-最後,我地揀咗兩款泰國嘅西瓜雪條同熊貓雪條👍🏻做甜品作為今餐嘅結尾。******************************👍🏻好食 | 👌🏻可以 | 😔 難食評分 : 7.5/10簡評 : 性價比咁高嘅餐廳絕對值得推介。
👍🏻好食 | 👌🏻可以 | 😔 難食
評分 : 7.5/10
簡評 : 性價比咁高嘅餐廳絕對值得推介。