2024-12-06
天氣轉凉,緊係約朋友打邊爐啦!我地揀咗個中間位-旺角創興鍋霸!餐廳環境企理光猛,整體感覺十分舒適,而且自助區也整齊地擺放着不同飲品及醬料。餐廳有3款任飲任食套餐,$273/$373/$473,主要係牛肉部份不同,精明既我地揀咗最實惠既$273prime Grade美國安格斯肥牛及西班牙無激素豬肉片套餐,哈哈哈😉安格斯肥牛肥瘦均勻,牛味濃郁,有嚼口,西班牙無激素豬肉片口感柔軟有彈性。另外,仲有多款邊爐配料任君選擇!餐廳亦提供多款不同湯底選擇,迎合每人不同口味,當中還有不少藥饍湯底選擇,但喜歡蕃茄既我地揀咗田園蕃茄濃湯牛肉涮涮鍋,湯底十分濃郁的蕃茄味且帶着牛腩都十分入味鮮味,非常推介!另外再叫咗新出嘅藥膳胡椒豬肚雞鍋,胡椒味濃郁,食完好暖胃😋最後每人仲可以揀選ʜᴀᴀɢᴇɴᴅᴀᴢs ,ᴍᴏᴠᴇɴᴘɪᴄᴋ或ᴅʀᴇʏᴇʀ's雪糕,為呢餐劃上完美句號#打邊爐#鍋霸#旺角創興
#打邊爐#鍋霸#旺角創興