2009-01-29
呢排天氣凍, 最好就係去食火鍋!我同bf去左呢間正冬火鍋, 因為剪報話免費送一條池魚刺身.之前打定電話book左6:30pm, 點知間店度都無咩人.呢度食火鍋, 星期一至四 每位$88, 星期五至日 每位$98.湯底另計, 醬油同茶芥另計, 仲有加一服務.我地叫左個鴛鴦湯底, 一邊係麻辣, 另一邊係魚湯, 呢個湯底$45, 唔算貴.我本人好怕魚鱣味, 但呢間既魚湯一路滾一路都聞唔到味, 而且醬油唔係平時既鼓油, 係點魚鼓油, 無咁鹹.麻辣湯底唔會好辣, 係麻而不辣, 所以嗜辣既人可能未必會鍾意, 但就岩我同bf既口味.佢的野食都幾特色, 一榨榨飲品係任叫既, 連罐裝既都係.我地叫左榨話梅蜜, 好正!!! 但柑桔蜜就太酸, 另一榨荔枝蜜都唔錯, 可以試下.至於特色野食(當然係指任食個part), 有好爽口既白肉螺片, 好好口感既豬下青, 鵝腸, 豬大腸, 鴨舌等等.呢間既炸魚皮仲好味過小肥羊既, 必食呀!!!羊肉都幾新鮮, 肥牛好大塊, 係我地既至愛.至於條池魚刺身, 免費咪食囉~要錢就唔好啦!我地每次都係每人$160走, 如果有興趣, 可以俾錢試下佢的象拔蚌, 我見過人地order好似
我同bf去左呢間正冬火鍋, 因為剪報話免費送一條池魚刺身.
之前打定電話book左6:30pm, 點知間店度都無咩人.
湯底另計, 醬油同茶芥另計, 仲有加一服務.
佢的野食都幾特色, 一榨榨飲品係任叫既, 連罐裝既都係.
呢間既炸魚皮仲好味過小肥羊既, 必食呀!!!
羊肉都幾新鮮, 肥牛好大塊, 係我地既至愛.
至於條池魚刺身, 免費咪食囉~要錢就唔好啦!
我地每次都係每人$160走, 如果有興趣, 可以俾錢試下佢的象拔蚌, 我見過人地order好似都幾正咁!
呢間限左每枱兩小時, 我地去過幾次, 2個人既話, 2小時係岩岩好可以捧住個肚走, 但多人既話, 就真係唔知夠唔夠時間勒!
另外, 呢間既服務係唔多掂既...經常性地漏單, 又或者俾左隔離枱既野食你, 所以每張單唔好order太多, 必漏!
而且企門口個女人唔多smart, 反而入面有個肥肥地既男waiter就醒目好多, 我地有咩野都搵個肥waiter架!