2023-04-07 72 views
係YouTube揾吓觀塘有咩食嘅片,見到呢間餐廳好似幾吸引就去咗食。整體味道係唔錯嘅(´・ω・`)不過份量偏細份🍳寶島蛋餅配輕量沙律 $67(兩款配料+$10)餡料我哋揀咗吞拿魚同芝士,吞拿魚係水煮吞拿魚罐頭應該有加啲鹽同胡椒調味。本來以為係有加蛋黃醬嘅吞拿魚🐟芝士係四方形芝士片的味道。蛋餅皮係薄薄的,帶微微微微酥脆🤏沙律菜淋左芝麻沙律醬,沙律菜尚算新鮮。🍚EDEN 特盛台式雙餸套餐 附送涼拌小食 $89我揀左 台式香菇肉燥+珍珠白飯+鹽酥雞排+台灣腸(兩條)+紅豆仙草芋圓鹽酥雞排好奀(´・ω・`)味道係正常鹽酥雞嘅味道,新鮮炸起的,一塊雞排切開左做四件,不油膩,但雞排真係太細太薄了。香菇肉燥份量唔多,唔夠配飯食。肉燥係鹹鹹甜甜嘅味道,肉燥已經煮到唔會點食到肉碎嘅口感,另外唔係幾食到香菇味。台灣香腸以為會大條啲(´・ω・`)但佢喺一口大小。個形狀仲有啲似本來係一條俾佢切咗做兩條(´・ω・`)涼拌小食,原來係辣菜脯加醃蘿蔔。菜脯幾好食,甜甜辣辣的。醃蘿蔔偏酸,酸到有啲刺激喉嚨。紅豆仙草芋圓係好味嘅甜品(。・ω・。)唔會太甜,地瓜圓同芋圓煙靭。紅豆份量都多。仙草滑捋捋,味道甘甜。飲品

整體味道係唔錯嘅(´・ω・`)不過份量偏細份

🍳寶島蛋餅配輕量沙律 $67(兩款配料+$10)

🍚EDEN 特盛台式雙餸套餐 附送涼拌小食 $89

我揀左
台式香菇肉燥
+珍珠白飯
+鹽酥雞排
+台灣腸(兩條)
+紅豆仙草芋圓

飲品 四選一 (加$15 可轉其他飲品)
波霸奶茶 /蜂蜜綠茶 /桂花烏龍 /鮮檸檬蜜

飲品係賞茶嘅出品,好飲🤓加咗$15飲平時係賞茶飲開嘅葡萄柚綠茶。
EDEN 特盛台式雙餸套餐
寶島蛋餅+輕量沙律