2022-11-08 835 views
🌕Hello我係Moon🌕講真,都有一段時間冇食過上海菜🤔唔搵,唔知原來香港嘅上海菜館都幾多,😉喺銅鑼灣同埋灣仔交界就有一間專食上海菜嘅餐廳,😌星期日難免會人多少少,😗我同朋友都喺度等咗一陣先有位坐!😆未有位嘅時候,我同朋友就睇吓有咩食,🤓依間嘢食嘅價錢都唔算好貴,😍佢嘅選擇都幾多,😝有幾樣嘢食,我哋都好想試吓!😆咁當然一定要食小籠包啦!🤪依個上海小籠包真係必食,🤩每一台都最少會嗌一籠,一籠入邊有四個小籠包,😋每一個小籠包都係皮薄餡靚,😛肉餡飽滿,夾起嘅時候真係要小心啲,😎如果唔係就會漏餡啦!😂咁我就食上海爆魚麵,😗爆魚麵真係未聽過,🥰食都係第一次食!😆呢個爆魚嘅口感幾特別,😎如果要形容一下我會以為佢嘅口感有啲似豆豉鯪魚嘅肉質,😆但係就冇咁結實,都有魚香,😜外皮脆脆哋,醬汁就甜甜地都幾開胃!😙雪菜胡椒鮮肉煎包都幾特別,😌胡椒味都好足夠,但係唔會太刺激,🤓不過就足以令人醒神🤣肉餡量都高嘅!😜酒釀丸子有桂花香甜,😙丸子煙煙韌韌好好味😋🌕最後MoonMoon都幾滿意依間,採光同空間感足夠,店員服務態度都好好,好客氣,下次再食!🌕龍門小棧 (灣仔)灣仔莊士敦道211號地下A至B號舖
🌕Hello我係Moon🌕

上海小籠包

雪菜胡椒鮮肉煎包

酒釀丸子有桂花香甜,😙丸子煙煙韌韌好好味😋
酒釀丸子

龍門小棧 (灣仔)
灣仔莊士敦道211號地下A至B號舖
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch