2016-09-07 2926 views
今日下午我們去咗旺角染布房街嘅「鳴門魚市場居酒屋」食下午茶!我們叫咗雜錦魚生飯同油甘魚拌香蔥三文魚蓉飯嘅擺設賣相好色彩繽紛吸引同份量十足,刺身相當新鮮嫩滑,味道好鮮甜!跟餐配廚師沙律嘅沙律菜好新鮮清甜,牛肉湯烏冬嘅烏冬好煙韌彈牙,牛肉嘅肉味好濃郁!蒲燒鰻魚飯嘅鰻魚肉質相當嫩滑彈牙同肥美肉厚,而且都幾大塊,以下午茶時間嚟講,真係幾抵食!鯖魚定食嘅鯖魚外皮燒得好香脆,肉質相當結實彈牙!松葉蟹肉鮮帶子滑蛋飯嘅蟹肉味道好鮮甜,帶子嘅肉質好軟滑,滑蛋相當滑溜,醬汁嘅味道亦唔會好鹹!燒鷄翼燒得好香脆乾身,肉質亦好嫩滑,唔會有好油膩嘅感覺!
刺身相當新鮮嫩滑,味道好鮮甜!
雜錦魚生飯
加州卷