2017-01-06
因為想慶祝搵到工,所以去左食餐好dd既,見最近香港流行起食丼,我同女朋友當然都唔執輸,一於去試下呢個好出名既爆丼屋!由於係星期日同埋七點左右呢d 食飯時間,我地拎完飛就去行街,等左都要成粒鍾先有得入座。等左咁耐,終於有得入去食,唔洗企係門口望住人地d 海膽我地兩個人,叫左最出名既四重火山丼,三色海膽丼同埋玉子燒(女朋友最鍾意試唔同店鋪既玉子,我就麻麻地)顧名思義,爆丼一定要份量夠爆,而佢當然都冇令我地失望!首先上既係玉子,普普通通就唔詳細再講。之後到左海膽丼,一見到我就已經流哂口水!佢既份量真係爆多!不過食得唔係太方便,於是我地拎起左d 海膽放埋一邊先!佢燒果part 既海膽係別有一番風味,好香。但講到鮮味,一定係馬冀同加膽果兩part! 無得彈,我地兩個海膽philic 既人都讚不絕口,好滿足!不過我地冇一次過食哂,因為驚突然食到太full既話,食四重火山時冇咁滿足。四重火山等得比較耐先上,但佢既size 對得住佢盛丼既名有突,真係堆到好高首先試佢既三文魚子,小清新同埋唔會話太咸太腥,於是再次喚醒我既味蕾松葉蟹肉就中等水準不過個拖羅蓉佢將唔同魚溝埋配合拖羅做主角,鮮而不腥,好好味海膽
總括黎講,呢餐比我想像中質素好。本身以為佢咁旺又咁多人流,師傅可能會做到冇心機,但事實上係唔會!每碗丼都做得好有水準,值得推介大家去一試!包你海膽迷都會大滿足!