2022-07-21
中上環一帶有唔少cafe,呢間殤城逆流就特別啲,係特別有藝術氣息🌅除咗店舖掛滿畫作同香港人有共鳴嘅字句外,間唔中都會舉辦一啲live band🎷或者展覽支持本地藝術家,仲有個area寄賣書,老闆好有心💛💛呢度嘅嘢食份量極大,岩晒附近嘅上班族嚟食飯,同時感受下呢度嘅藝術氣息🎨傳統英式早餐呢度signature菜式,非常大堆頭😆😆1-2個人都夠食,炒蛋熟得啱啱好而且夠滑,每樣食材都唔錯,薯餅夠金黃香脆但唔會油膩,淨係肉類都有煙肉、漢堡扒同司華力腸3樣😎麵包方面就係dutch baby pancake,面頭鋪上芝士焗,食落有pancake嘅蛋香亦有芝士香👍🏻法式頂級牛肩配薯條或薯蓉(Angus)每款主菜都會配上薯蓉或薯條,仲要係任添🤪🤪大胃王一定好開心😂牛肩肉都有Angus同US prime兩種揀,Angus呢款份量十足,生熟程度啱啱好,肉質結實得嚟中間都有肉汁,而且牛味重,簡單調味已經ok😋😋薯蓉都幾滑,我鍾意佢唔重牛油,食落無咁漏。雞蛋與高牆(蛋白/奶油)佢嘅飲品款式有好多,而且改名好有心思,會用一啲老闆鍾意嘅電影命名,每款都好有藝術感。朱古力多到滿瀉🤤🤤唔整溶粒棉花糖嘅話,朱古力竟然唔
傳統英式早餐
法式頂級牛肩配薯條或薯蓉(Angus)
雞蛋與高牆(蛋白/奶油)
佢嘅飲品款式有好多,而且改名好有心思,會用一啲老闆鍾意嘅電影命名,每款都好有藝術感。朱古力多到滿瀉🤤🤤唔整溶粒棉花糖嘅話,朱古力竟然唔會太甜,反而幾香可可味,飲到底會見到啲朱古力漿,唔係用普通嘅可可粉沖成,簡單嘅飲品都睇得出心機❤️
檸檬薰衣草秘魯聖木茶
各款花茶會有蠟燭暖住,仲可以按需要添水。秘魯聖木聲稱可以驅走負能量,飲落有少少似香茅味,配合檸檬同薰衣草,酸酸地幾清爽😗😗
人均消費:$280
推介指數(10分為滿分):8分