2023-06-24
今非昔比,疫情關係,蘇豪區已經好多餐廳都已經易手。呢間餐廳其實係好多次嘅Restaurant Week都見到。但係最後都冇揀到,今次真係機緣巧合,見到價錢唔使三舊水,餐牌又有咁多嘢食,先至有機會試。有吧枱坐,有近窗邊玻璃大窗位。我哋嗰日雖然係第一個客入場,但都係得返幾張望住廚房嘅枱仔咋。再肥啲就坐唔落呢個枱仔位。。$298有Welcome Dish,前菜、主菜、拌菜、甜品or咖啡。比起其他餐廳平咗成舊水呀!咪話唔吸引!Welcome Dish 🌮Fish Tacos墨西哥軟餅上鋪滿紫椰菜洋蔥+炸魚塊香脆,加上莎莎青醬,酸酸地,開胃先。Starter🍖Smoked Pork Spare Ribs(+25)詞窮,我淨係覺得幾好食,仲好食過主菜。Starter🫙Chicken Liver Pate雞肝醬好滑好香,酸種麵包可以俾多啲我就好啦。我忍唔到口不停食,真係好正吖!表姐話我梗係飽啦,淨係食包都爆曬。Main🐷The Works邪惡焗烤豬腩肉,不過只有兩片薄薄都覺得有啲硬。做法好似班尼迪蛋咁上面有隻糖心蛋。但同網友之前介紹嘅烤豬腩肉卷係有
Welcome Dish 🌮Fish Tacos
詞窮,我淨係覺得幾好食,仲好食過主菜。
邪惡焗烤豬腩肉,不過只有兩片薄薄都覺得有啲硬。做法好似班尼迪蛋咁上面有隻糖心蛋。但同網友之前介紹嘅烤豬腩肉卷係有所分別,可能餐單改咗啦!
因為食肉眼加錢$120-,食威靈頓又要加$110-,唔合乎經濟原則下就揀咗半隻雞。不過我同表姐都好飽所以我哋連部份伴菜都外賣返屋企。
返到屋企同表姐兩個人食,我食咗隻雞脾係好滑,有好香嘅Rosemary。不過表姐食雞胸就話啲肉好柴,冇上次Rosewood食嘅雞咁好食。
就係菜一碟,冇乜特別唔講。
Sidedish🧀Truffle Mac & Cheese
不得了呀!我同表姐食得好滋味,好重嘅黑松露呀好香嘅芝士呀,同通粉焗埋一齊真係好好食。真係好飽吖,但係又忍唔住口。
朱古力Brownie係細細舊嘅,一啲都唔甜只有朱古力香。正正常常。
雪榚下有椰絲及檸檬雪葩,係好開胃。但係我真係好飽囉,我已經食唔落。