今日去左港島鰂魚涌嘅東匯坊,見到地庫有個小商場(我記得呢度係以前嘅水族館商場)都好多食肆,所以就係度搵食。見到呢間醒辰冰室,裝修幾靚,門口價錢牌又唔算貴。我同老公叫左2個扒餐,追加左小食蒜蓉牛油大蝦同炸物拼盤,同2杯特飲小食先上,一見到炸物拼盤就嚇親,超大碟,份量好多🤩有炸魚手指,網紋春卷,洋蔥圈,麥樂雞同薯條,全部都係新鮮即炸,超香脆❤️仲有3款醬👍🏻真係好細心蒜蓉牛油大蝦:蝦肉開邊放咗好多蒜蓉,上枱已經好香🤤蝦頭仲有好多膏,好滋味安格斯肉眼牛扒:肉質夠鮮嫩多汁,煮得岩岩好,塊扒夠嫩容易切開👍🏻值得一讚個薯菜嘅薯蓉,薯皮焗得好香脆,而薯蓉亦好香滑,有濃厚口感同忌廉香味。美式雜扒餐:叫雜扒餐真係咩都有齊,好抵食🤩雞扒夠juicy , 豬扒雖較薄,但容易切容易入口👍🏻加埋煙肉同香腸🤤份量夠多又惹味我會形容呢間係高級嘅冰室,因為冰室嘅親民價錢,但服務同食物質素都好好。絕對值得回頭再食🤤

見到呢間醒辰冰室,裝修幾靚,門口價錢牌又唔算貴。

炸物拼盤

蒜蓉牛油大蝦