一直都想再品嚐人氣大熱嘅泰國特色菜— 「火山排骨」🗻今晚終於有機會!朋友帶路到尖沙咀亞士厘道樓上特色泰國餐廳。餐廳內四周都有特色牆,有party room 嘅氣氛🥳 仲設有戶外嘅座位,啱晒多人聚會😍✨火山排骨上枱時見到份量超驚人絕對足夠3-4人份量對應這款火山排骨一定要落手落腳,狠狠地撕開,才夠風味~調教嘅辣汁真係好刺激味蕾,吃到忘我。😍大頭蝦冬蔭公湯(小)🦐🦐小的份量都足夠3人。冬陰公湯味道濃郁勁嗆喉,酸辣直攻上腦好醒神。大頭蝦有膏亦十分鮮味。😋👍🏻黃咖哩炒蜆咖哩、洋蔥和蛋味道勁香,超夠鑊氣,蜆肉大隻飽滿。一定要配這裏的 蒜蓉包!入口鬆脆不乾不硬,好出色。塗上蒜蓉沾上香濃嘅黃咖喱醬汁絕對係天下美食!👍🏻👍🏻乳酸梳打、青檸梳打及荔枝梳打飲品也同樣出式,清爽夠氣,配泰式辣也非常合適~🍹蟹肉炒飯🦀真材實料,香噴噴嘅炒飯充滿蟹鮮嘅味道。仲感覺到有些軟嘅蟹殼~芒果糯米飯🥭特別喜歡呢度嘅芒果糯米飯,泰國芒果有獨特嘅香味,椰汁糯米飯香甜軟糯,相當精彩。👍🏻

朋友帶路到尖沙咀亞士厘道樓上特色泰國餐廳。
上枱時見到份量超驚人
絕對足夠3-4人份量

大頭蝦冬蔭公湯(小)
大頭蝦冬蔭公湯(小)🦐🦐
蒜蓉包
黃咖哩炒蜆
黃咖哩炒蜆
乳酸梳打、青檸梳打及荔枝梳打
飲品也同樣出式,清爽夠氣,配泰式辣也非常合適~🍹
蟹肉炒飯
蟹肉炒飯🦀
芒果糯米飯
芒果糯米飯🥭
Type of Meal
Dinner
火山排骨
大頭蝦冬蔭公湯(小)
蒜蓉包
蟹肉炒飯