2024-10-14 320 views
約左表妹食飯,佢想去大角咀食,難得佢搵左幾間餐廳俾我揀,我見近排無食過泰國嘢,我就揀左呢間泰嘟嘟。去到見到有個2人餐都幾抵$298分,揀嘅食物都幾ok,咁就決揀呢個餐啦。A我哋揀左招牌焗黃咖喱麵包軟殼蟹正常發揮,不過無乜辣味,麵包都有焗到脆口B可以揀2款就揀左串燒同月亮蝦餅月亮餅份量岀乎意料咁大,蝦餅皮用左類似春卷皮去包,十分香脆,好味串燒就分別係3串豬3串雞,豬串燒肥瘦適中,肉軟淋淋,相對雞串燒就偏硬。飲品表妹就叫左芒果沙冰(半價),我就叫左椰青(正價)芒果沙冰,比一般餐廳嘅沙冰細杯,因為叫開沙冰都大大杯,呢方面就遜色左。椰青正常,不過開口,開得唔夠大,食唔到入面啲肉。食物都算中上,不過服務就有啲問題。首先,已經叫2人餐,但不停叫我哋揀食物要叫No.,都唔緊要,但同佢講No.佢又好似唔知個No.代表乜食物,喺到諗個No.代表咩,咁咪講完No.再提下講食物名,但佢又勁強調要講No.!如果你只接收到No.咁一係一講No.你就落到單😑第二我揀椰青原來無半價,可能我睇漏左,但落單嗰陣時提一提客人會好啲。總結呢間都可以一試,月餅餅係推介,不過餐廳都算細,想試就最好先book位。

A我哋揀左招牌焗黃咖喱麵包軟殼蟹
正常發揮,不過無乜辣味,麵包都有焗到脆口

B可以揀2款就揀左串燒同月亮蝦餅

飲品表妹就叫左芒果沙冰(半價),我就叫左椰青(正價)
椰青正常,不過開口,開得唔夠大,食唔到入面啲肉。

食物都算中上,不過服務就有啲問題。

• 月亮蝦餅