旺角一向多台灣菜,今日行過見到呢間西門町有啲滿坐,一於同BB試試佢。我哋叫咗一個二人套餐,$248有三款小食同兩個主食,兩杯飲品,非常之抵食,啱晒情侶。三款小食叫咗五味山珍、紅燒牛肉、鹽酥雞。五味山珍係五樣涼拌素食,有青瓜絲、木耳絲、甘荀絲、素火腿、大菜絲,口感豐富,上面灑咗芝麻同麻油,清爽開胃。紅燒牛肉有7大舊,唔好睇佢黑炆炆,其實炆咗好耐,肉汁軟淋入味,一咬就化,正啊!鹽酥雞好正宗,炸粉好香脆夠薄,肯定係新鮮即炸,咬落去又有咸香又鬆脆又有肉汁,同台灣隻味一模一樣。主食就一個肉燥飯,一個擔擔麵。主食雖然係細size,但其實啱啱好,肉燥飯超多肉燥,每啖都有餸,擔擔麵個炸醬有啲似肉燥飯嘅肉燥,不過個肉唔肥,咸度適中,其實餸咩都好食,所以都無咩所謂。呢到性價比一流,全部野都大大份,好值得一試!
旺角一向多台灣菜,

三款小食叫咗五味山珍、紅燒牛肉、鹽酥雞。

一咬就化,正啊!

主食就一個肉燥飯,一個擔擔麵。
2021-07-13
Type of Meal