2022-08-01
今日約咗好耐冇見嘅朋友傾密偈 🥰🥰 緊係要揀日式居酒屋 , 一路飲番杯 , 一路食港女至愛嘅日式料理啦 !! 我哋揀咗地點非常就腳 , 喺旺角嘅令和居酒屋 !! 🥳🥳一入到去 , 店員就會擊鼓歡迎 , 裝修同日本居酒屋非常相似 ! 明明頭先仲喺旺角繁忙嘅街道 , 一入門口就覺得自己身在日本 ! 餐牌有好多選擇 , 大家都可以留意下店內黑板上嘅期間限定食物 ~ 實在太多選擇 , 我哋雖然得兩個女仔 , 但都瘋狂點餐 ~ 二人前石燒套餐 - 梅 抵食 , 就試試佢 ! 前菜係海藻 , 好好食呀 ! 大家千祈唔可以因為主菜 , 而錯過呢個咁好味嘅前菜 😋😋 串燒 和風燒羊架 - 生熟程度啱啱好 , 有羊味 , 唔羶 , 點埋芥末醬一流 ! 燒鮮鰻魚串 - 香口 , 燒白鰻從來冇得輸 ! 😌 汁燒牛筋串 - 有 4 大舊 , 牛筋膠質非常重 !! 鍾意食牛筋嘅朋友千祈唔好錯過 !! 沖燒串燒系列仲有牛嘅唔同部位 , 例如牛蒡 , 牛大腸同牛肺 ! 牛內藏愛好者注意 🤩🤩🤩螢光魷魚沖漬 - 有驚喜 , 味道濃郁 , 入口一咬爆汁 , 呢個非常推介 ! 四色刺身 - 有吞拿魚 , 三文魚 ,
串燒
燒鮮鰻魚串 - 香口 , 燒白鰻從來冇得輸 ! 😌
四色刺身 - 有吞拿魚 , 三文魚 , 帶子 , 赤蝦 , 刺身件件厚切 , 大滿足 !
梅 - 套餐
豆腐海葡萄沙律 - 非常清新 , 口感亦豐富
麥粒味噌青瓜 - 未試過呢個配撘 ! 特別 ! 我朋友好欣賞 , 一粒接一粒咁食 🤣
燒和牛他他其 - 唔洗講 , 一定係正 !
石燒美國安格斯牛 - 好有誠意㗎 👍👍 店員會喺你面前將已經預熱的高溫熱石放喺台面 , 即席烹調牛扒至你喜歡嘅生熟程度 , 又有得睇 , 又有得食 , 石燒嘅香味充斥成個餐廳 , 體驗一流 !
什錦天婦羅 - 掛住食 , 唔記得影相 , 有蝦 , 南瓜 , 茄子 , 香脆唔油膩 ~
蟹膏飯 - 飯上面嘅蟹膏份量十足 !! 🤓🤓 絕對足夠食曬成碗飯 , 滑滑香濃的蟹膏令呢一餐晚餐更加圓滿飽足 😗😗
飲品方面 , 黎之前睇咗網上嘅評論已經決定要試佢哋嘅鮮檸檬燒酌梳打 !! 因為個樣實在太過癮 ! 一定要試下 !! 見到真身真係哇一聲 😲😲😲😲😲 相機食先係基本啦 ! 鮮檸檬片屹立不倒 , 真係一流的打卡好物 !! 等啲冰溶到咁上下就可以將檸檬篤得落去 , 檸檬味爆燈 ! 朋友點咗夏日什果 high ball , 店員話係佢親自調配 , 果然唔錯 !! 清新又易入口 🥳令人飲完一杯又一杯 !
整體嚟講 , 食店位置方便 , 食物選擇豐富 , 亦有質素保證 , 氣氛一流 , 大家喺疫情呢段時間雖然冇得去日本 , 但可以黎日式居酒屋一邊飲酒 , 一邊享受日式料理 , 絕對有置身日本嘅感覺 !! 😍😍