2024-09-17 207 views
餐廳裝修好似去咗露營咁 我哋咁啱被安排坐喺營車前面 打卡一流 餐廳主打泰國菜 所以會播住泰文流行音樂 泰式糯米釀雞翼 老公不嬲都鍾意食雞翼 而呢個雞翼就可以食到雞翼皮嘅香脆 仲包住少少糯米 食落都幾特別泰式香茅焗魚 呢個唔係太多地方有得食 所以我哋叫咗嚟試下 烏頭魚裏面包咗香茅等嘅香料 面頭有一層粗鹽包住鹽焗 外皮焗到香脆 介開外皮裏面就係充滿肉汁嘅烏頭魚肉 點上隔離配嘅泰式汁 酸酸甜甜帶出烏頭魚肉嘅鮮泰式辣椒膏海鮮意粉 意粉裏面有蝦魷魚蜆肉等等嘅海鮮 加埋都幾濃味嘅辣椒膏做Sauce 意粉亦有咬口 食落都幾惹味炭燒豬頸肉撈檬 而家炎炎夏日都唔會想食啲太熱嘅嘢 呢個撈檬就夠曬清爽 酸酸甜甜嘅魚露加埋涼涼哋嘅撈檬 裏面仲有生菜絲紅蘿蔔絲酸蘿蔔絲等等 而且豬頸肉夠肉汁唔會overcook好爽彈 而且夠曬油脂 好味