2009-04-22 1130 views
初初入到去都好緊張,因為唔知道伊斯斯蘭既特色菜係咩,又唔知睇唔睇得明個餐牌,又唔知我地呢啲本地人入到去會唔會好奇怪,但係一入到去,咩唔知咩疑問都一掃而空,不過我就立刻想問一個問題,呢間夠竟係伊斯斯蘭餐廳定係中式酒家?裏面食既野全部都係中式酒樓食到既點心,蝦蛟,燒賣,叉燒包,炒飯,我食到既野都係中式酒樓食到既野,不過價錢就差好多喇,喺果度既點心都係6蚊起最貴都好似係15蚊,我地叫左蒜香炸春卷,大蝦腸粉,紫菜蝦巻,同咕嚕雞球飯。先唔講其它,只係講下紫菜蝦巻,本來以為係美心酒樓既外脆內軟既炸蝦巻,但點知係蒸既蝦巻,裏面包住既係豬肉,外相真係麻麻,但食落都接受到,同有小小好味。其它點心都唔錯,同中式酒樓差唔多,但價錢真係好抵,而且味道真係唔錯,同同區既酒樓相比,呢個質素同價錢真係令我好想再去多幾次。但係個咕嚕飯就怪怪地,雖然都係酸酸甜甜,但係碟飯仲多左啲辡味,奇奇怪怪咁。但其實果度無論係香港人定係伊斯蘭人都叫炒飯食,唔知啲炒飯係咪好好食呢?下次一定要再去試下。
$40 (Lunch)