2022-05-15
放假先黎落雨 唯有係大埔搵野食咁啱醒起今個5月都未去食壽司郎嘅限定見到無人排隊 就㩒下飛啦點知過十分鐘就入得 係行緊咩狗屎運一坐低㩒部平板本月推介 八樣都好吸引吞拿魚頭肉海苔包$17吞拿魚頭肉口感豐富 好重魚脂味 青森產熟帆立貝配松前漬三文魚子 $17帆立貝好鮮甜配上醃製過既鹹味漬物 會令帆立貝鮮味更加出炸藍鰭吞拿魚心頂 $17心頂未聽過係吞拿魚邊個部位 上網睇簡介先知原來屬於心臟嘅稀少部位, 好少日本小店會有既菜式,一咬落去唔似吞拿魚口感反而似滑身嘅雞肉,但嘴嚼越耐 會有浸魚香油味係口腔 可以一試 入口即溶宇治抹茶味蛋糕$22一上檯只係見到一大篤cream 但蛋糕抹茶味都算濃郁同香係口腔久久揮之不去 但入口即溶我相信應該係形容篤cream唔係件蛋糕 誤信了奶茶味卡達拉娜 $22講到明呼聲好高 係強勢回歸當然要試啦我就建議攤凍一陣再食 應該啱啱放出黎硬掘掘所以攤攤就會變淋啦面頭有燒焦過既焦糖 金金黃黃 食落亦好香奶茶味 唔錯特選大吞拿魚腩$27依款唔係5月限定 但每次都要點佢 咁先完美強烈建議叫中拖不如叫大拖羅 一咬落去入口即溶 同埋個種魚脂香味不得了大拖隻色有光澤同均勻 不得了
咁啱醒起今個5月都未去食壽司郎嘅限定
見到無人排隊 就㩒下飛啦