2013-10-05 354 views
有次同朋友行完街好熱出哂汗😅,諗住食下甜品涼下,就近近地去呢間糖百府。坐低想叫杯凍水,個職員話得熱水,難免有啲扣分。🙈  由於唔係繁忙時間,好快就黎左個宇治金時綿綿冰(同朋友share)。個樣就幾大幾令,食左一啖就知伏😱。  雖然做到綿綿地嘅口感,但完全無清香嘅抹茶味,反而係一種腥溫溫嘅怪味😩😩😩。我去過日本京都(近宇治市),食過果到嘅抹茶產品(特別係雪糕),所以知道真正嘅抹茶味係香濃而不甜膩🍵😋,令人難以忘懷,但香港唔少甜品店都做唔到接近嘅水準😔。  另外,紅豆就太甜,我估係浸過糖水,所以紅豆嘅香味都出唔到😕。而小丸子就太硬,𡁻左好耐,重痴住啲牙😲。   雖然我朋友覺得可以接受,但我對糖百府大失所望(其實唔止一次),無下次。🙊🙊🙊
坐低想叫杯凍水,個職員話得熱水,難免有啲扣分。🙈
2013-10-01
$21 (Other)