2024-11-18 1172 views
見識定唔錯, lunch入去試一試。舖頭入邊嘅裝修唔錯侍應會提供布籃俾客人放袋,感覺服務唔錯。但係食物真係好敗筆。今次點了咖喱飯、紅酒牛肉飯、關東煮,咖喱飯再普通不過,腩肉及薯仔味道好分割,完全入唔到咖喱味,咖喱得一個鹹字,別無其他。紅酒牛肉飯尤如湯飯,汁水汪汪,紅蘿蔔同埋洋蔥乾蔥各自有各自嘅味道,但就係同個汁唔能夠融埋一齊;牛肉係最排骨,冇味都不在話下,咬唔入先最犀利,牛肉又韌又老,咬到牙都崩。關東煮完全淡而無味,個汁水汪汪,裏面每個食材都唔入味,同用水烚熟冇分別。究竟廚師同店員有冇試過食過咁嘅嘢食?咁既質素都可以出街?真係值呢個價位?係咪放四點呀?