2016-09-01
經開旺角,又記得依兩日睇過網上介紹,就兜路去依間泰芒了,門面好細,去嘅時候啱啱師父休息時間,店員叫我地落定單半個鐘後黎拎,咁一場黎到梗係等啦,去聯合行住等。過咗半個鐘,返到去見勁多人係度等,店員掛住出之前啲單,都唔得閒落新單。好多人見人多都走咗。得一個店員根本做唔切,我諗間舖都估唔到會咁好生意。等多十分鐘先到我,拎上手真係好大杯,急不及待飲一啖⋯⋯唔凍嘅⋯⋯ 上面大大舊芒果都唔凍。芒果汁都幾清甜,但唔係想像中芒果嘅濃香甜味。上面芒果肉份量都ok。芒果肉同芒果汁之間嘅白色物體,我以為係椰汁但原來係cream,嗯,真係唔係好夾,仲好滯。(仲要係半固態)最後真係飲唔落啲cream。不過就算無咗啲cream都唔覺得特別好飲。希望只係因為太多客佢先咁差品質,如果唔係熱潮一過,真係好難做落去,至少,我唔會再幫襯。