星期六晚,我約咗朋友去呢度食飯。以前曾經試過午市過嚟食,要Walk in排隊,今次諗住醒咗提前book位,結果原來係中伏嘅開始。一想到餐廳,發現全場計埋之後入咗嘅嗰張枱得兩枱,心諗已經大鑊😢,但係唔緊要,難得book咗枱,照入去食啦。我哋叫咗個二人套餐,本身非常期待佢哋嘅和牛粒炒飯同埋海鮮鍋。因為見佢哋上嘢飲嘅時候,睇落去都唔錯。個炒飯嚟到嘅時候,我差啲講粗口,佢啲和粒炒飯啲和牛同我想像嘅「粒」有好大差距,唔係平時見到嗰一種一粒粒,而係一粒粒米嘅尺寸。後尾嬲得滯叫多一條和牛串燒加落去。去到海鮮鍋嘅時候已經冇點影相,一嚟食到成肚火,二來外觀唔係太靚。但係海鮮鍋都係好難食,味道非常之腥,唔知係因為食材唔新鮮定係冇加到其他去腥嘅調味,全部嘢都係有浸好重嘅腥味。結尾嚟咗個甜品,因為本身甜品冇講到係乜嘢,我哋都好期待可以靠佢挽回局勢,點知你都係得幾條黃豆粉厥餅,食落去仲要完全冇口感。淨係套餐都嗌咗五百幾蚊,咁樣嘅食物質素點拎得出嚟。經過今次之後應該唔會再去呢一間餐廳,亦都唔建議大家去食。

經過今次之後應該唔會再去呢一間餐廳,亦都唔建議大家去食。
帶子和牛粒炒飯
2022-12-10
$320 (Dinner)
  • 日式帶子牛柳粒炒飯