周圍搵食,老公見到擔擔麵就衝咗入去帶位嗰個人,語速超快,完全同我哋零溝通,講完自己要講嘅嘢就走咗去,估唔到而家生意咁難做,仲興呢啲咁嘅服務態度🤣叫咗兩個一人餐,包小食同飲品按上枱順序講:千層豬扒擔擔麵麵係日式拉麵,對於期待食上海麵嘅老公就覺得好失望,我當北京拉麵咁食覺得可以接受嘅麵都算彈牙千層豬扒就失色咗啲我估佢將啲五花腩一片片疊起就拎去炸但同我想像中嘅日式千層豬扒有出入🥲少少油,同無乜豬味普通急凍貨色,但百幾蚊好難無要求喎😅我個餐嘅紅油抄手全晚最收貨嘅一樣嘢皮少少厚,餡都叫做足料,醬有花生香,真係合格佢四隻抄手得一隻上面有一大羹蒜蓉,對於唔食蒜蓉嘅我黎講好好彩,可以留比我老公😂但如果普通人食蒜蓉嘅話,就要自己撈返勻,真係有少少搞笑😂炸雞親子丼唔好食完全無調味,淡茂茂得蛋香,雞肉都無味🫣啲雞肉全部都係粉紅色,唔知點解呢🙃個炸皮有啲位好厚,但又無味佢哋咁多日餐品牌,呢碟炸雞真係要去學下嘢🤷🏻‍♀️如果做油淋雞,調個醬,可能仲食到但佢全碗飯都無味就⋯我知我瘦,要食清啲🤷🏻‍♀️我老公個小食,小籠包最期待亦都係最失望四隻有兩隻一夾就穿皮就大塊,餡料少,調味做得唔好小籠包都係要食返鼎泰豐😂(我對上
周圍搵食,老公見到擔擔麵就衝咗入去
叫咗兩個一人餐,包小食同飲品
按上枱順序講:
千層豬扒擔擔麵

千層豬扒擔擔麵

麵都算彈牙
千層豬扒就失色咗啲

我估佢將啲五花腩一片片疊起就拎去炸
但同我想像中嘅日式千層豬扒有出入🥲
少少油,同無乜豬味
普通急凍貨色,但百幾蚊好難無要求喎😅

紅油抄手

我個餐嘅紅油抄手
全晚最收貨嘅一樣嘢
皮少少厚,餡都叫做足料,醬有花生香,真係合格
但如果普通人食蒜蓉嘅話,就要自己撈返勻,真係有少少搞笑😂
炸雞親子丼

炸雞親子丼
唔好食
完全無調味,淡茂茂
得蛋香,雞肉都無味🫣

啲雞肉全部都係粉紅色,唔知點解呢🙃

個炸皮有啲位好厚,但又無味
佢哋咁多日餐品牌,呢碟炸雞真係要去學下嘢🤷🏻‍♀️
如果做油淋雞,調個醬,可能仲食到
但佢全碗飯都無味就⋯
我知我瘦,要食清啲🤷🏻‍♀️
小籠包

我老公個小食,小籠包
最期待亦都係最失望
四隻有兩隻一夾就穿
皮就大塊,餡料少,調味做得唔好
小籠包都係要食返鼎泰豐😂
(我對上一次食係13年喺台北,唔知而家咩味道😂唔好食唔好打頭😂)

四隻穿兩隻,右邊嘅係遺骸🤣
數全晚最難食非佢莫屬

飲品我叫咗熱檸檬柚子蜜
黎到淨係飲到柚子蜜,完全冇檸檬味
仲要超級甜😐
好彩叫咗一杯熱水,可以自己加水溝淡
總括嚟講,呢度唔會再去
三百幾蚊食垃圾🙃
紅油抄手