2021-04-22 536 views
見到網上被瘋狂打咭的梳乎厘班戟慕名而去點知好後悔,因為食到一肚氣!!話說我地下午二點到達,當時只有三枱客(仲要一枱已食完撩緊牙)我地極速點左兩杯飲品同一個伯爵茶碟豆疏乎厘班戟亦同店員表示我地有啲趕時間,可否盡快上菜佢話疏乎厘製作要30分鐘,我地表示明白但心諗ok la, 依家都係2:05pm, 等30分鐘無問題等到2:25pm, 兩杯飲品嚟左, 分別係:番石榴桃香烏龍海鹽伯爵茶拿鐵真心$48幾細杯,而且明明唔多客,唔明點解要等咁耐嗰日有三個店員,一個煮野食,一個洗碗?! 一個行行企企唔知做緊乜都唔緊要,係2:20pm我先見到佢施施然咁fill緊咖啡豆入部機入面!因為佢用左15分鐘去掐兩舊飯團去俾遲過我地點餐的一枱客!係兩舊一啖就食左既飯團.... 想點?出餐慢到浪費緊客人時間!Anyway, 重點嚟啦!個梳乎厘pancake話2:35pm會整完當時2:30pm出左兩碟pancake,但係俾仲食緊正餐既兩枱客人....都唔緊要,咁好正路問過店員我地嗰碟仲有幾耐佢話「整緊中」但由於係開放式廚房,佢啱啱只係mix緊個蛋漿擺明呃個客!佢得兩個爐頭,整疏乎厘已經佔咗一個爐仲要係好old scho
見到網上被瘋狂打咭的梳乎厘班戟
慕名而去
點知好後悔,因為食到一肚氣!!

話說我地下午二點到達,當時只有三枱客
(仲要一枱已食完撩緊牙)
我地極速點左兩杯飲品同一個伯爵茶碟豆疏乎厘班戟
亦同店員表示我地有啲趕時間,可否盡快上菜
佢話疏乎厘製作要30分鐘,我地表示明白

等到2:25pm, 兩杯飲品嚟左, 分別係:
番石榴桃香烏龍
海鹽伯爵茶拿鐵
真心$48幾細杯,而且明明唔多客,唔明點解要等咁耐
因為佢用左15分鐘去掐兩舊飯團去俾遲過我地點餐的一枱客!
係兩舊一啖就食左既飯團.... 想點?
出餐慢到浪費緊客人時間!

Anyway, 重點嚟啦!
個梳乎厘pancake話2:35pm會整完
當時2:30pm出左兩碟pancake,
但係俾仲食緊正餐既兩枱客人....
都唔緊要,咁好正路問過店員我地嗰碟仲有幾耐
佢話「整緊中」
但由於係開放式廚房,佢啱啱只係mix緊個蛋漿
擺明呃個客!
佢得兩個爐頭,整疏乎厘已經佔咗一個爐
仲要係好old school 整法,兩個大pan come住一齊焗😒
結果係我地嬲到要企係度望住佢整
(因為佢地三個仲企係度chit chat)

2:55pm, 終於整好, 唯有外賣攞走
我已經分辨唔到好唔好食,因為已經無奈到一肚火!
因為我哋等得太耐,就埋左單先,諗住一整好食完就走得,點知佢呃我地!
我明白整疏乎厘要等,但明明啲蛋漿都未整,就唔好呃我哋話已經整緊!
好明顯係個態度問題!!

佢哋整嘢食出嚟咁慢
我見有一台order左意粉,佢20分鐘後先施施然陸熟啲意粉!
除非你真係有好多時間浪費,如果唔係真係唔好黎!