2016-03-25 231 views
行art basel行到攰攰地,出黎抖一抖氣返轉頭再睇過,行過好多食下午茶既地方都唔係咁吸引,終於行到電車站附近呢間豪華,入面好多人,都係飲野同埋食個飽,一於唔執輸入去湊個熱鬧我去既呢間係分店,新裝修既,不過都保留返舊式茶餐廳既牆身(紅磚頭)同格局,舖頭入面有3張4人圓枱,其他就係2人枱,有6張左右餐牌好簡單,兩面,一面係茶餐廳飲品,另一面係麵包同燴意粉飯,保留簡單既野食蛋牛多,茶走小甜蛋牛多係呢度既招牌野食,當然要點啦,麵包皮係薄既,蛋牛熱辣辣,煎得好薄身,雖然無好full既感覺,但食下午茶既話反而更好,唔使食太多野嘛,蛋既比例比碎牛多,無咩咸味,食得健康,食完有種refresh既感覺,正茶走少甜,茶味香濃又夠厚,茶膽明顯用唔同茶葉溝埋,少少喼既味道,加埋少少煉奶,份量準確唔會令到杯茶太甜而又保留濃香茶味,的確很有水準。不過茶既熱度有啲失望,只係暖的,食左多士兩啖再飲已經凍啦總括黎講,份量以下午茶黎講算ok, 蛋牛多熱辣辣,味道唔差,茶走既茶膽好濃,不過如果熱啲既話會更好

蛋牛多,茶走小甜
蛋牛多
茶走少甜

2016-03-25
$27 (Tea)