2018-05-08 69 views
先吃紐西蘭肉眼扒。一上枱,牛肉已經預先為客人切好一粒粒"bite size",一口一啖牛,爽歪歪!肉嘅份量剛好,另有薯條和沙律。旁邊有洋蔥汁和芥末醬點,唔點汁食原汁原味嘅牛又得,食到悶悶地點下醬汁試下唔同味又得,得左!薯條較粗身,我鍾意呀!啱啱炸起,十分挺身,熱辣辣又香,食得出薯仔味,另有茄汁提供,薯條配茄汁呢個組合冇得輸呀!最想讚嘅係佢嘅甜品真係超好食。叫咗一個青蘋果一個紅蘋果。呢個甜品真係我食過咁多甜品之中最特別,一啲都唔係誇張。事關佢望落真係好似一個蘋果咁樣,一切開佢中間係蘋果粒。青蘋果入面係青蘋果粒,紅蘋果入面係紅蘋果粒。其實唔係好試到兩者的分別,但仔細嚐嚐,確實試到青蘋果較紅蘋果酸甜清新。呢款甜品盡顯甜品師傅的功夫。最外層係類似糖衣的皮,但又不是糖衣,只覺得口感似糯米糍,煙煙韌韌。糖衣包著白朱古力,白朱古力包著乳酪忌廉,最入就是蘋果粒。吃這個甜品一點都不覺膩,而是吃完一口接一口,吃到停不了口!吃完這個甜品,感到大滿足!

2018-04-30
$200 (Dinner)