2022-09-24
前排適逢simplylife 15周年,又一城分店重新裝修並以新面貌示人,所以我就去咗嘆返餐 🫖 餐廳新環境以歐陸風為主,座位寬敞,並且有商場大玻璃滲透柔和嘅陽光,夠晒chill♪ .全新裝修完嘅又一城分店仲新加入首間「獨立烘焙店」 概 念 -「WE MAKE BREAD」, 餐廳用咗日本同法國麵粉,由混和麵糰開始所有嘅工序都喺店內進行,成間烘焙店都洋溢住陣陣麵包香氣🥖.每朝早8點大家就可以享受到「WE MAKE BREAD」新鮮出爐嘅高質麵包,另外可以用優惠價加配歐陸咖啡。而且除咗外賣,仲可以堂食享用到佢地嘅麵包😋 .今次叫咗幾款麵包同兩個tea set: .◽️無花果焦糖丹麥酥 $28無花果丹麥酥係全新限定烘焙產品❤️無花果淡雅嘅味道經過烘焙後更加鮮明,配上面層有薄脆焦糖嘅丹麥酥,忌廉芝士同吉士醬嘅內餡,外脆內軟,係一個充滿唔同層次口感嘅丹麥酥。 .◽️士多啤梨芝士蛋糕 加凍果茶$58芝士味幾濃郁,士多啤梨新鮮得嚟甜度適中🍓另外跟餐仲有杯清新嘅冰茶。 .◽️墨西哥薄餅配雞肉, 墨西哥辣椒,車打芝士,香辣薯條加凍Cappuccino $68香脆嘅墨西哥薄餅夾住惹味嘅雞肉、車打芝士同微辣嘅墨西
今次叫咗幾款麵包同兩個tea set:
◽️無花果焦糖丹麥酥 $28
◽️士多啤梨芝士蛋糕 加凍果茶$58
香脆嘅墨西哥薄餅夾住惹味嘅雞肉、車打芝士同微辣嘅墨西哥辣椒,味道唔錯💕除此之外仲有香辣嘅薯條,非常香口;跟餐附上餐牌上唔同嘅咖啡,今次就叫咗杯凍嘅cappuccino ☕️ 飲完精神晒
◽️豆乳芝士比高圈 $18
豆乳同芝士味幾濃郁 🧀
◽️番茄奶油芝士香草包 $22
香草包食落唔錯,面頭有番茄粒、cream cheese同橄欖粒,口感豐富🍅
另外因為啲包幾好食,仲買咗兩款包返屋企做早餐 🍞
▫️軟芝士方包 $23/5片
有兩款芝士提升味道層次
▫️合桃楓糖軟包 $42/個
有啲驚喜,甜甜地帶有楓糖味好好食😋
如果鍾意我嘅𝐏𝐨𝐬𝐭 (˶ˊᵕˋ˵)希望你可以𝐅𝐨𝐥𝐥𝐨𝐰我
@fibee3b