🥚蛋美大推串燒同章魚丸😻❣️將軍澳隱秘西日式料理餐廳🤍超抵食性價比高親民之選😽.呢間位於parkside mall入面地下而座位分咗兩邊👍🏻個人認為呢間野勝在夠多選擇又高質抵食🤍室內採光好乾淨整潔俾人感覺幾休閑舒服❣️有樣想講多次🥺👉🏻👈🏻老闆好貼心好好人我整跌咗吋帶子落地你有幫我清潔又俾返多串我😭🤍以下食物排名分先後次序😛😚.1️⃣❣️炸章魚丸5粒 (💰跟餐+20)呢個絕對係驚喜之選😻本身以為佢會好似街頭小食普普通通咁👻佢個質感好似章魚滑🤩唔好望佢細細粒就扣佢分😛佢其實出面脆脆地入面好軟身好多一粒粒嘅章魚🥺配埋沙律醬係真係幾好食👍🏻2️⃣❣️醬燒帶子+醬燒雞肉 (💰$25+18)去居酒屋點可以唔叫串燒😽帶子微焦好鮮甜醬嘅份量啱啱好😻最衰我跌咗串落地🥲雞肉勁大嚿又唔老性價比極高🤩3️⃣🤩原塊雞扒藜麥沙律配迷你牛角酥 (💰$55)佢一上枱成個碗面盆咁大真係嚇親我😹😹😹材料係超級豐富🤍有麵包糠、鷹嘴豆、紅腰豆、粟米粒、車厘茄、煙肉、藜麥加一大埋沙律菜🥗淨係塊雞肉都大過我隻手😿仲要切嘅時候有肉汁加埋啲沙律好快就食曬🥺佢蛋白質俾得好唔吝嗇勁推薦健人一試😛牛角酥我貪得意用嚟點咖喱同埋沙律醬其實都真係幾好食🤣🤣4️⃣日式
🥚蛋美大推串燒同章魚丸😻❣️
將軍澳隱秘西日式料理餐廳🤍
超抵食性價比高親民之選😽
1️⃣❣️炸章魚丸5粒 (💰跟餐+20)

2️⃣❣️醬燒帶子+醬燒雞肉 (💰$25+18)

3️⃣🤩原塊雞扒藜麥沙律配迷你牛角酥 (💰$55)
牛角酥我貪得意用嚟點咖喱同埋沙律醬其實都真係幾好食🤣🤣

4️⃣日式芝士蛋糕 (💰跟餐+20)
本身以為質感好似梳乎厘咁不過呢隻個口感偏實同西式👍🏻甜度份量亦都正常以$20跟餐嘅價錢嚟講質素中上👍🏻

5️⃣滑蛋吉列豬扒日式咖喱飯 (💰$55)
中上質素咖喱係日式比較偏甜豬扒脆皮炒蛋正常發揮❣️我本身比較鍾意辣嘅咖喱所以呢個就冇咁啱蛋美嘅心水😿同埋我放凍咗所以相對前面嘅體驗會比較遜色😿
📍和將居酒小廚 (將軍澳)
將軍澳唐俊街18號The Parkside Mall地下G02B & G05A號舖
🤍[9.5/10]
#蛋美在將軍澳 #香港美食 #將軍澳美食 #hkfoodie #日式 #咖啡店 #香港咖啡店 #將軍澳 #居酒屋 #hkeat #hkig #串燒 #觀塘#hongkongfood #美食地圖 #852food #yellowfood #帶子 #炒蛋 #焙茶 #咖啡 #咖啡豆 #煙三文魚 #芝士 #美食分享 #咖喱 #雞肉 #牛角酥
  • 炸章魚丸