2019-05-14
今約咗朋友下午茶,想搵處地方環境好少少,傾下偈,輕輕鬆鬆,但係又唔想太貴,結果嚟咗oliver super sandwich。我就點咗一個mini肉醬意大利粉🍝餐食,都六十蚊,包一個酥皮餐湯🥣及一杯咖啡☕️。對於女士嚟講,呢個餐都還可以,但是如果係男人嘅話,呢個餐就可能比較少咗啲,唔夠飽, 酥皮忌廉湯嘅酥皮,係響廚房即刻鋪酥皮上去,入焗爐,真係感覺又新鮮,熱辣辣, 杯咖啡呢,就睇見counter度擺滿黑白奶,我就覺得有啲唔係咁好啦,成60蚊個餐,都好心用鮮奶🥛啦😅至於朋友食的三文治餐,感覺上就一般一般,就係兩塊麵包夾芝士火腿加片菠蘿🍍,咁就40蚊😉但其實今日重點,都唔係食物,最重要係搵個清靜嘅環境,傾下偈,輕輕鬆鬆坐下咁,呢個係達到目的, 兩個餐共100蚊, 還可以啦☺️