2020-07-20
週末最好就莫過於享受一個休閒嘅午餐,呢間日式料理店舖樓底高,而且有落地玻璃,外面是較少人流的天台,而且是園林景色,日光輕輕的照到餐廳內,在這裏享受午餐非常有假日氣息。而家餐廳做緊週末半自助午餐,包括一個自選主食,加上任食刺身、壽司、小食、串燒、沙律,以及任飲日式特飲及汽水,每位都係$208+10%!非常之抵食!而且食物質素高,種類選擇多,真係值得推介!主食方面有八款選擇,有幾款我都好想食,最終我地揀咗「帆立貝海膽丼」同埋「大蝦天婦羅」,結果兩個主食都非常有水準,帆立貝同海膽都非常之新鮮好食,壽司飯亦都有不錯,唯一美中不足若果帆立貝同海膽的份量可以再多一點就完美了!「大蝦天婦羅」就最考廚師嘅技術,天婦羅果然能夠做到脆醬不太厚,而且鬆化不油膩,而裏面嘅蝦亦都很有蝦味!這個「大蝦天婦羅」確實做得不錯!另外任點嘅食物方面,種類亦都非常之足夠,魚生拼盤是每枱必點嘅項目,而廚師亦都能夠精心擺放魚生盤,每一盤都賞心悅目!最緊要係魚生非常之新鮮甜美,任食過夠!而且每一位客人都送上一隻磯煮飽魚,非常之鮮甜好食!小食方面我叫咗吉列蠔、芝士年糕、芝麻雞翼、三文魚鰭同明太子玉子!款款都非常之特色惹味!我就特別
小食方面我叫咗吉列蠔、芝士年糕、芝麻雞翼、三文魚鰭同明太子玉子!款款都非常之特色惹味!我就特別喜歡佢嘅芝麻雞翼,外皮炸得非常鬆脆而且味道可口,另外明太子玉子味道都非常不錯!
飲品方面我們叫了特色的巨峰乳酸特飲及白桃乳酸特飲!酸酸甜甜的十分清甜解渴!
呢間日式餐牌在週末提供這個午餐半放題,可以同家人朋友享受美食及一個舒適休閒嘅中午,真是一個不錯的選擇!