2021-03-08
今日睇完電影之後,諗住食個靚飯。但係尖沙咀普遍都好多人,最後揀咗呢間比較清靜少少嘅餐廳食飯。之前外賣都食過一次,啲炸雞幾好食😋今次嚟到堂食,卡位闊落。我同朋友被安排到一個安靜嘅角落,可以靜靜傾偈同食飯,唔使驚食食吓又會俾人趕。我哋叫咗一個韓式牛骨清湯 配飯、一個韓式酸甜炸雞(無骨),加埋前菜已經好飽肚。韓式牛骨清湯 配飯:個湯幾好飲,入邊有我最鍾意食嘅白蘿蔔,夠林又入味。個牛骨啲肉都唔算太韌,不過如果林啲就好食好多。韓式酸甜炸雞(無骨):不嬲都好鍾意食酸酸甜甜嘅嘢,呢個酸甜炸雞外脆內嫩,加埋個酸甜醬好開胃,仲要係冇骨食起嚟超方便,好快就成碟食晒。仲有薯條伴碟,啲薯條都好好食😋另外叫咗個飲品,唔記得咗叫咩名,類似啲雜鮮果汁飲品,都係幾開胃嘅酸酸甜甜,同埋入邊真係有果肉,我都幾鍾意❤️總括而言,想安安靜靜坐得耐啲食個靚飯嘅話呢度會係一個好選擇👍🏻下次有機會再嚟希望試吓食韓燒。🐱總評分:7.8/10.0
之前外賣都食過一次,啲炸雞幾好食😋
今次嚟到堂食,卡位闊落。
我同朋友被安排到一個安靜嘅角落,
可以靜靜傾偈同食飯,
唔使驚食食吓又會俾人趕。
🐱總評分:7.8/10.0