2020-12-26
元朗雞地呢間cafe裝修簡潔舒適,仲要係dog-friendly cafe,吸引左唔少人去打卡,早幾日去完,覺得佢食物同咖啡☕️都正正常常,係放假relax同同朋友小聚嘅好地方👯♀️適合區內人去chill下,但未到要突登入去潮聖嘅level👀🐨炒蛋配酸種麵包 $68 + 煙三文魚 $25佢地嘅食物比想像中好食,可惜份量唔大,當下午茶較為適合。sourdough好香脆但都幾細塊,兩啖就食完。沙律🥗配上醋都幾開胃;三文魚係正常水準,不過有醃過唔係就咁得三文魚味;雞蛋好滑,食到好濃郁嘅蛋味,配埋包/三文魚就啱啱好。🐨Latte $20 (配食物嘅價錢)奶味比較重,唔太飲到咖啡味☹️🐨Dirty ~$40一放低已經閒到好香咖啡味,底層嘅奶夠哂凍,同expresso一冷一熱嘅矛盾感明顯,入口先係帶酸嘅濃郁咖啡味,再係冰涼順滑嘅鮮奶,感受到佢地慢慢融合。可惜天氣實在太凍,好快就成杯凍哂🥲
🐨炒蛋配酸種麵包 $68 + 煙三文魚 $25
🐨Latte $20 (配食物嘅價錢)
奶味比較重,唔太飲到咖啡味☹️
🐨Dirty ~$40