2022-03-29
今日個天氣唔算濕濕立立又唔係熱辣辣真係心情愉悅決定同朋友出去食個brunch 開心下上網睇左幾間身為貓奴既我就比貓咪waffle吸引左決定黎骨子裡試下.尼度黎地鐵黎到西營盤站C出口行一陣好快就到外面有小文青feel 擺設12pm 黎到已經有一兩台客係度估唔到咁早就有人.1. Mentaiko and herbal sausage all day breakfast (全日早餐)$1052. Japanese Salmon Floss udon set + cheese and cream sauce(日本鮭魚鬆栗米烏冬忌廉汁)$1053. 貓咪Marshmallow Croisasant waffle (棉花糖牛角包窩夫)$50 + $20貓貓頭雪糕4. 熊仔Coffe jelly $555. 抹茶鮮奶 $45 x 2 .首先講講個all day 先佢比我講為縮細版既all day😹腸仔 各樣都係細細條無炒蛋 有著薯仔沙律,明太子蛋,兩條小小迷你腸,兩件烘多士(一件牛油一件蜜糖).而個烏冬方面份量都係感覺偏細份味道可以 無特別旁邊有柸綠茶比你配住食烏冬.貓貓wafflesuper cu
又唔係熱辣辣
份量都係感覺偏細份
味道可以 無特別
旁邊有柸綠茶比你配住食烏冬
貓貓waffle
super cute!
佢係用牛角包壓成waffle
上面有雲尼拿雪糕~~
用朱古力點左貓貓樣
食落中間仲有麻薯
好食!
熊仔coffee jelly
佢整個jelly 係底係blk coffee
然後上面都係雲尼拿雪糕
砌左隻熊熊樣
味可以互相balance!
尼個甜品都唔錯
抹茶鮮奶