2023-11-03 117 views
小朋友測完驗啦,即刻約朋友食晚餐。朋友係觀塘返工,佢介紹呢間餐廳。一入餐廳,感覺好舒服,比較開陽,檯與檯之間唔會好擠迫,係日本風格,中間仲有一個讀書時好怕嘅跳馬,好耐冇見過啦😅我哋叫咗兩個定食,一個和風厚切吉列北海道豚肉眼扒定食,一個溫泉玉子半燒M5和牛前胸丼。吉列豚肉好鬆脆,入邊仲係好Juicy,炸粉唔會太厚,做得好好。另外仲有沙律同帶子裙邊做前菜,感覺清新,我就食完豬扒,再食椰菜絲,感覺冇咁漏。朋友食和牛,都好腍滑,用京蔥炒香,好正。其實最想偷食佢隻雞蛋,半生熟溫泉蛋,真係想一啖食咗佢。食完仲可以坐多一陣傾吓偈,餐廳比較寬敞,所以職員都冇趕我地走。喺一個消閑,同朋友傾偈嘅好地方。😋Yummy Yummy: 9/10😋

😋Yummy Yummy: 9/10😋