2024-05-04
今日聽同事講九龍灣淘大廣場有間性價比西餐廳,於是約埋朋友一齊去試。九龍灣地鐵站行10分鐘左右就到。嗰度附近比較少咁高質既西餐,所以都好期待。今日2個人唔想慢慢睇餐牌,索性直接叫個2人餐食首先黎左2個粟米忌廉餐湯,啖啖都食到蘑菇粒,好creamy。自家製餐包:好好食,好新鮮,好鬆軟,好食過好附麵包🥖店既麵包。白酒忌廉煮青口:青口份量好多,個忌廉汁煮得剛剛好,青口掛滿忌廉汁,唔會太咸,用黎沾麵包食一流。招牌柚子脆皮德國豬手:依個直情係鎮店菜式,店員講明即叫即做,所以我地都好期待,上到枱發覺隻豬手,外皮炸到好香脆,內裡既肉仲好嫩,好大隻,又唔會太咸,肥瘦適中。芝士蘆筍鮮蝦牛肝菌意大利飯:講開意大利飯,最唔鍾意食到d煮得太爛既飯,依間既質素煮得剛剛好,用料又足又新鮮,好creamy。Ps:依家間餐廳做緊豬手一隻$98優惠價試食,話到明益街坊,每日限量供應。
九龍灣地鐵站行10分鐘左右就到。
嗰度附近比較少咁高質既西餐,所以都好期待。
今日2個人唔想慢慢睇餐牌,索性直接叫個2人餐食