2022-10-13
今日去元朗Yoho 睇戲, 睇戲前仲嘆咗個優雅午餐,今日大滿足!餐廳內環境好舒服,好似入咗個小花園,盡顯法國風情。我Weekdays Lunch, 加$28 upgrade 咗《招牌流心牛角包》、 外表好似平平無奇, 但係一切開, 龍蝦湯就流哂出嚟, 龍蝦味勁濃,配上香脆酥皮牛角包, 咁樣食法,真係好特別,別有一番風味! 主菜👉《和牛面頰配香草燒汁》, 和牛肉味香濃, 肉質嫩滑,烹調得好好,仲好juicy, 有少少入口即溶feel,配上蔬菜伴碟,整體效果Perfect! 之後仲叫咗個《至尊酥皮海鲜火山煲》,跟傳统忌廉汁。這道Signature主菜,非常特別,係用金錘仔扑開佢,好有儀式感, 扑開就見到海鮮,又有得玩有得食,好過癮! 香脆酥皮吸收哂忌廉湯, 忌廉湯鮮甜香滑,味道簡直一流,正呀! 甜品+$28 揀咗《真空慢煮焦糖燉蛋》, 焦糖燉蛋超滑, 蛋味濃郁, 甜度仲要岩岩好, 我好喜歡, yummy ! 下次Encore Dinner, 原來五點後入座及七點前離枱仲有discount添!
餐廳內環境好舒服,好似入咗個小花園,盡顯法國風情。
我Weekdays Lunch,
之後仲叫咗個《至尊酥皮海鲜火山煲》,跟傳统忌廉汁。