2023-09-06
呢間韓式餐廳走優雅風,食物味道好,飲品更加係高質,真係嚟多幾次都唔會厭!烤牛肉紫菜包飯- 依然係足料又大件,餡料豐富牛肉入口香甜,加埋爽脆紅蘿蔔同醃菜食好好味!今次嚟就要試上次無食嘅炸雞,貪心嘅我當然要半半炸雞~原味同牌蜂蜜味道不相伯仲,兩款都咁好味,外皮脆口雞肉juicy嫩滑,下次想試芝士同甜辣!念念不忘伯爵茶布甸牛角包窩夫,一群甜品入邊有齊伯爵茶布丁,牛角包窩夫,焦糖脆片,瘚餅,牛奶雪芭,真係超豐富,布丁入口味道香濃又軟滑,牛角包酥脆得來又帶點煙靱,口感一流!最最最推介就係呢度嘅飲品,上次試過咖啡覺得好出色,今次試埋盛放花開燕麥奶同凍mocha,又係另一種驚喜!燕麥奶不但賣相精緻,乾花香味亦非常清幽,望住餐廳韓式花卉擺設,再呷一口燕麥奶,感覺寧靜又舒暢!凍mocha面層鋪滿可可粉,入口係濃厚嘅朱古力,嚟elements 想同朋友坐低飲杯嘢,呢度真係最適合不過!原本想食繡球花獨角獸刨冰打卡,點知賣晒⋯轉點夏至白桃年糕刨冰🍧,都唔錯喎!除咗刨冰頂嘅桃肉,刨冰中間都暗藏唔少桃肉,好似尋寶咁!刨冰食落鬆軟唔係食實實嗰種,桃汁清甜,夏天食勁解暑!