2024-11-13
最近同朋友去咗銅鑼灣間「築地日本料理」,食完已經即刻bookmark咗下次要再食!!!❤️三文魚海膽丼依個丼飯真係一絕!😍 三文魚新鮮滑嫩,海膽味道濃郁,勁新鮮完全冇腥味😋,配上珍珠米,口感超級好🤤 份量仲要唔少🤩❤️海之逸魚生丼依道菜嘅刺身都好講究,有三文魚﹑帶子﹑油甘魚﹑甜蝦﹑蟹柳,款款都鮮味十足! 🤤 尤其三文魚﹑帶子﹑油甘魚好厚身,食落啖啖肉🤤 配上特製醬油,真係食到停唔到口😋😋❤️火灸芝士玉子壽司火灸芝士玉子勁有驚喜!🤩 芝士融化得恰到好處,搭配玉子味道超豐富😋 連我朋友本身對玉子冇興趣都覺得好香口好好味😍❤️火灸芝士三文魚腩壽司火灸芝士三文魚腩同樣出色!三文魚腩嘅油脂感同火灸後嘅香氣結合,口感非常嫩滑🫶🏻 加上芝士嘅香味,勁想叫多份!❤️汁燒魷魚筒汁燒魷魚筒絕對唔可以錯過👅魷魚燒得剛好,外脆內嫩,配上濃厚嘅醬汁,食落去好過癮🦑😋「築地日本料理」絕對能夠滿足鐘意食日本嘢嘅大家🤩😋
❤️三文魚海膽丼
❤️海之逸魚生丼