2024-03-14
今日同朋友嚟咗屯門呢一間金鳳食飯,細細個屋企人就帶我去呢啲傳統嘅扒房食,每一次嚟到都覺得充滿回憶,仲好記得鐵板熱辣辣,每一次去到都會好開心!今日就決定去尋找一下回憶!✔️羅宋湯,餐廳羅宋湯以甜菜做主料,再加入馬鈴薯,紅蘿蔔、菠菜絲同埋牛肉塊、佢既味道酸中帶甜同鮮滑爽口,而且由於有好多唔同嘅蔬菜,所以口感上非常豐富,而且味道非常濃郁,非常好食!食得出細個嘅味道!!!再加埋佢熱辣辣嘅餐包,點上本身嘅牛油,作為前菜,暖笠笠非常好!✔️美國頂級德州西冷,西冷係牛既腰脊部分,西冷肉質比較有彈性,而且呢一個部位嘅肉味最濃,可以試到牛扒本身嘅原味,亦都係吸引到好多人鍾意食西冷嘅嘅原因!西冷嘅份量好大塊,加埋餐廳嘅蒜蓉黑椒汁,炸一聲!西冷同黑椒汁嘅味道非常夾,薯菜方便嘅份量都唔少,索入黑椒汁,辣辣地幾好食,牛扒嘅質素都幾高,唔會有好韌嘅情況,一分錢一分貨!✔️荷蘭豬扒餐,豬扒嘅肉質都非常鮮嫩,我哋同一樣都係揀咗黑椒汁,味道上都係幾夾嘅,豬扒味道不但香甜,而且肉質鬆軟,而且非常厚身!啱晒鍾意食肉嘅朋友!咬落去亦都juicy, 餐廳係控制火候,方便都做得幾好!最後飲埋凍檸茶同埋凍奶茶,非常滿足,餐廳員工整體上非
最後飲埋凍檸茶同埋凍奶茶,非常滿足,餐廳員工整體上非常友善,我哋食完前菜嘅時候都幫我哋收起,而且都非常積極介紹餐牌,鍾意食鋸扒嘅朋友絕對唔可以錯過,有時間一定會再返嚟幫襯!