2016-04-24 314 views
前幾日去左小糖鈕食野 同朋友慶祝生日 見依間既甜品好有特色 擺盤又靚 諗住俾個生日high tea驚喜我既朋友座位吾多但4點依啲時間無乜人同fd吹水 gossip gathering又幾爽 仲有earlybird discount!!大糖鈕拼盤 $198創新滿分 有6款menu上既甜品再附加3款廚師發板神秘甜品 甜品都就係令人甘心癢癢 伴碟仲有啲朱古力鈕扣同啡色既糖(激似樂家杏仁糖既內層) 岩晒嗜甜人士 入面既menu甜品有:燒焦蕉杯 黑加侖子拿破崙 玫瑰荔枝燉蛋 富士蘋果撻 雜莓芝士忌廉杯神秘甜品:楊桃芒果芭菲 咖啡杏仁奶凍 綠茶檸檬蛋糕 但係會每次吾同架 可以抱住期待甘等佢上枱入面我最愛就係楊桃芒果芭菲 少見楊桃做甜品 加埋大愛芒果爆珠 感覺爆珠經常出現係甜品入面 仲有上面既楊桃乾都好正 同水果乾一樣 甜甜地又食到楊桃味個拿破崙環就好似杏仁酥個個酥既味 配住酸酸地既黑加侖子平衡番又幾正喎依個甜品多人分享都幾有趣 又岩晒我依啲對住menu 1516既人 每樣試小小更加滋味 入面吾同既甜品吾係每款都岩你口味但多人share既時候 你又岩一樣我又岩一樣 泥一次有趣既gathering佢既
前幾日去左小糖鈕食野
入面我最愛就係楊桃芒果芭菲 少見楊桃做甜品
加埋大愛芒果爆珠

黑加侖子拿破崙
蜂蜜桂花茶,杞子番石榴
佢既飲品都好特別 平時見人用乾冰外用噴煙就見得多啦 但原來內服都一樣得
乾冰沉底噴泡帶煙 食甜品前比較鍾意蜂蜜桂花茶
甜甜地香桂花味 味道單一但清澈 但後方既小糖鈕特飲就相對特別 清涼有啲番石榴味
令我諗番起台灣飲既芭樂汁 食緊甜品時飲都味道突出 相反蜂蜜桂花就會變淡
朋友生日 依個價錢又ok wo 仲試到甘多甜品
大糖鈕拼盤