2023-08-26 332 views
其實我咁啱就係book咗住樓上嘅B&B上次入嚟長洲已經留意到依間食肆,不過當時行程已經非常緊密,所以未有時間去今次入嚟決定咗一定要嚟依度試吓💪🏻晏晝嚟咗試佢哋嘅午餐揀咗佢哋嘅西京燒三文魚定食😋首先一定要讚吓佢哋嘅服務,真係好細心好好👍🏻一般嘅日本餐廳或者食肆跟餐嘅湯水準都唔會好高但係佢依個麵豉湯就算係要俾錢,另外叫我都會我同佢講,因為我鍾意飲好熱嘅湯仲專登幫我返滾到好熱❤️因為本身我係好重口味,成日啲湯都要另外加鹽不過佢依個湯真係好足料😋入邊有好多海帶,仲有菇同蜆肉好鮮好香好濃不過因為飲晒,所以就冇影到跟住個三文魚超級入味,仲好滑😋😋😋食完呢個真係非常滿足,諗住夜晚再去食試吓其他嘢,但係夜晚佢個場真係全部滿坐😭咁冇辦法啦,諗住死咗條心下次再嚟食過點知我朋友話原來佢哋星期六日係開埋lunch 我仲特登打電話去問清楚佢哋仲好好咁WhatsApp埋餐牌俾我見到好啱食,我就立即落樓下食啦😋我揀咗A餐加咗個火腿通粉,揀咗吉列魚柳佢哋嘅服務真係好好,因為我話凍,所以佢先上咗個通粉俾我叫我食住等食啲熱嘢會好啲仲有俾咗杯暖水,我真係非常之窩心❤️個通粉湯底,竟然係濃厚嘅豬骨味🥰你唔好睇佢細細碗依度,其實我
其實我咁啱就係book咗住樓上嘅B&B

上次入嚟長洲已經留意到依間食肆,
不過當時行程已經非常緊密,所以未有時間去

今次入嚟決定咗一定要嚟依度試吓💪🏻
晏晝嚟咗試佢哋嘅午餐
揀咗佢哋嘅西京燒三文魚定食😋
首先一定要讚吓佢哋嘅服務,真係好細心好好👍🏻

一般嘅日本餐廳或者食肆跟餐嘅湯水準都唔會好高
但係佢依個麵豉湯就算係要俾錢,另外叫我都會
我同佢講,因為我鍾意飲好熱嘅湯
仲專登幫我返滾到好熱❤️
因為本身我係好重口味,成日啲湯都要另外加鹽
不過佢依個湯真係好足料😋
入邊有好多海帶,仲有菇同蜆肉好鮮好香好濃
不過因為飲晒,所以就冇影到

跟住個三文魚超級入味,仲好滑😋😋😋

咁冇辦法啦,諗住死咗條心下次再嚟食過
點知我朋友話原來佢哋星期六日係開埋lunch
我仲特登打電話去問清楚
佢哋仲好好咁WhatsApp埋餐牌俾我

見到好啱食,我就立即落樓下食啦😋
我揀咗A餐加咗個火腿通粉,揀咗吉列魚柳

個通粉湯底,竟然係濃厚嘅豬骨味🥰你唔好睇佢細細碗依度,其實我已經食咗一半入邊係超多通粉同埋火腿我肯定起碼兩塊火腿以上

跟住個魚柳外脆內軟,熱辣辣真係好好食,係新鮮整俾你㗎,絕對唔係返熱
牛角包就普通啦粟米係我鍾意嘅味道薯蓉好滑
不過我就唔鍾意依隻炒蛋,我鍾意炒滑蛋,不過可能到到做法唔同
因為實在太多火腿,我將啲火腿拎出嚟同蛋一齊食,加埋牛角包又好好食喎😋

我好少會寫咁長嘅食評
不過依間小店,我覺得真係應該多啲人識
依個價錢呢個質素,真係超級滿意❤️
  • 西京燒三文魚定食、早餐A