2016-05-11 352 views
其實平時真係好少會特登去長沙灣個度搵野食,今次因為朋友住個邊附近,就上openrice睇下個頭有咩好食。見到呢間cafe有d立體拉花好似唔錯,就過黎試下喇店面係咁樣既,其實位置唔算易搵,係地鐵行過黎都要一段時間,所以走個陣我都係搭左的士…店子細細,唔算好多人,不過咁就可以靜d啦,我最怕一路食野一路勁多嘈音第一樣上台既係小食一碟,雖然係用啤酒炸,但食落係冇啤酒味。但就算佢食落冇啤酒味,佢魚既肉質同炸粉厚薄等等都非常唔錯,而且有3舊好大舊,底層係薯角,一樣炸得岩岩好。之後等左大約半個中,先到第2樣野到。就係我既3D拉花咖啡啦!佢咖啡味好重,相對平時要拉花一定要多奶先拉到,但因為佢係立體個種,就唔太需要好多奶都做到。呢條魚雖然都係等左好耐,但真係worth waiting!除左條野生盲曹夠raw,皮烤得亦好香脆,絕對有酒店質素(冇吹水)。而伴碟都好有心思,隔離紫色個d係紫薯蓉,好香好滑架呢度d店員其實好好禮貌架,不過等得真係有d耐所以服務只可以畀3分咋
啤酒炸魚柳配薯皇
之後等左大約半個中,先到第2樣野到。
立體拉花咖啡
立體拉花咖啡
炸野生盲曹魚柳配羅勒醬
呢度d店員其實好好禮貌架,不過等得真係有d耐
所以服務只可以畀3分咋
2016-05-03