2021-04-14 69 views
轉彎,直望, 見到很多人企喺門口, 就已經知道我哋已經到左酒吧啦雖說是酒吧, 但除了酒和佐酒小吃外,這裏也有一樣估佢唔到的美食, 就係拉~~麵~~剛坐下,店員便奉上蝦餅、開心果和芥末豆, 還有新登場的炸日式鱈魚豆腐(跟拉麵加$30),吃拉麵之前先吃吃小食,感受下酒吧嘅氣氛,人山人海,有霓虹燈的裝飾, 天花還掛上一隻小型飛機, 很有氣氛, 四點至八點半是happy hour,怪不得吸引了不少剛收工的打工仔同三五知己嚟摸酒杯底餐廳的職員也十分熱情,很詳細介紹餐廳提供的食物和酒,據說是兩母女合作經營,特別有人情味更特別的是餐廳的主廚曾經在米芝蓮一星拉麵店工作, 所以說這裏有隱世高質拉麵一點也不花假, 新登場魚介沾麵($128)仙氣飄飄出現, 十分夢幻,拉麵是類似刀削麵的闊麵, 非常掛汁,湯有很濃的鰹魚味,配數件三文魚刺身,最特別的是拉麵本身是冷麵, 口感彈牙,掛上熱湯卻十分配搭,更減去一般沾麵比較heavy比較膩的感覺還有自家製黑豚叉燒拉麵($98), 湯底濃郁,配大大片自家紮的叉燒,拉麵限量20碗,要食好嘢就要快啦 ~

沾麵

黑豚叉燒拉麵