2018-06-23
佐敦經過間傳統素食店,竟然推出$108素食放題!!嘩真係估都估唔到,好吸引啊!!睇落好多味餸,前菜推薦春卷同沙律,開胃得黎又可以繼續食食食。主菜不外乎雜菜,茄子,豆腐,菇類,互相配搭。湯推薦哈蜜瓜燉湯同玉米湯。🍴🥄(拉到最底有餐牌🤖)下單時每次最多落6樣,食住先啦,唔夠再叫丫嘛~給果加$38就可以升級,不過其實$108餐牌都夠架啦,除非有超級想食既餸。🍵沙嗲螺肉、中華冷麵、黑醋茄子、雜菇五柳蜜豆、三杯豆腐、酸甜油筋、雜果沙律、炒雜菜。黑醋茄子酸酸地好開胃!食完仲想再食,味道有啲濃,要混返啲清淡菜食。👍🏻豆腐真係一流!可惜係醬太多,蓋過本身既豆腐香味。✋🏻沙嗲螺肉,其實得素螺肉(蒟蒻),無沙嗲味。十分之清淡。👌🏻酸甜油筋為齋店招牌菜,最正常。👌🏻上台時,蜜豆,茄子,雜菜都反哂光。雖然呢幾碟都有少量菇作配搭,但我明明想食清淡啲先黎呢度😔一口炸饅頭雖然一少碟,見隔離台有起碼有十粒以上。因為太想食啦我最後叫咗4粒🤣 太多真係食唔哂架!最後老闆送咗喳咋糖水同到聲hehe比我,好感動😼 傳統素食店推出既素食放題既有創意又可以食到好滿足~~~要改善既係落少啲油,餸菜唔好咁反光,加返木耳之類既養生食品
豆腐真係一流!可惜係醬太多,蓋過本身既豆腐香味。✋🏻
沙嗲螺肉,其實得素螺肉(蒟蒻),無沙嗲味。十分之清淡。👌🏻
酸甜油筋為齋店招牌菜,最正常。👌🏻
要改善既係落少啲油,餸菜唔好咁反光,加返木耳之類既養生食品就perfect!
總結:
1. 素食放題星期五六日$108,另收茶介$9及加一
2. 每次叫6樣餸
3. 雖然細細碟,但份量都多架,食得哂先好叫。