2019-07-12
呢一日山長水又遠咁樣去咗九龍拎件新衫,就搵間餐廳食下飯,由於呢排意粉癮好勁,所以都係揀咗西餐。😍好衰唔衰,呢日又落大雨,好彩一出地鐵站行一兩分鐘就到,好方便👏🏻呢間餐廳其實好有心機做裝修,有嘢睇得黎,你會感覺到佢係有諗過度過,唔係求其買啲嘢喺度就算👍🏻Menu同成個室內設計都好陪襯,木質紙配簡潔嘅字型,第一頁就講下規矩,之後就係有咩飲有咩食,簡單而明😆 講真,放左工都唔想用腦🥴香煎法式羊架:紋青食羊鍾意食七成,所以都係煮出嚟偏向全熟,原本都驚熟得滯,會咬唔開,或者搞到牙都軟😅點知又OK喎!外面烤得好香口,肉味濃而不膻;沙律菜新鮮;薯條真係炸得好好食🤣青醬帶子扁意粉:紋青鍾意食帶子,咁我梗係揀帶子意粉啦🥰忌廉味同pesto味balance得幾好,食落都唔會膩,唔會得一兩粒帶子認真,如果喺旺角油麻地想食一間性價比正常嘅西餐,呢度真係不二之選👏🏻
香煎法式羊架:
青醬帶子扁意粉:
紋青鍾意食帶子,咁我梗係揀帶子意粉啦🥰