2016-10-12
拉菲特其實係一個比人搞wedding 嘅地方,除左有場地比人行禮,都有宴會廳可以比新人擺酒。真係估唔到原來有間cafe係度,顏色用上紫色為主調感覺有幾分高貴同浪漫環境唔算好大,但感覺相當舒適環境舒服,但對我來講最緊要都係野食!整體呢度d野食都唔錯,價錢合理。我同朋友每人叫一個set,再加個小食,食到好滿足。寶雲酥焗羊仔架配辣根奶油薯蓉朋友好鍾意食羊架,羊肉面層焗得相當香脆,賣相十分討好! 食落肉質鮮嫩,十分可口。我就鍾意食魚,叫左鱈魚鱈魚d皮焗得好香,估唔到食落好脆個醬幾惹味,同魚味道好夾,但又唔會蓋過魚肉鮮味! d汁如果多番d會更好食。餐包係外脆內軟食落非常軟熟個set都幾豐富,呢個係炸白菌鵝肝白菌食落幾爽口,鵝肝味道令整體感覺得以升華,外表好簡單,但食落好有驚喜!海鹽烤南瓜呢個味道好清新,感覺幾健康同唔錯嘅小食香烤鱈魚配酸豆紅椒汁法式薯蓉焗田螺薯蓉相當香滑,田螺彈牙,兩者味道好match,薯蓉加左田螺之後,味道同賣相變得無咁單調,唔錯!炸白菌鵝肝沙律十分新鮮,d粟米好甜啊!餐湯非常足料!最後到甜品啦!哇!唔覺唔覺食左好多野!呢個係桑梅朱古力蛋糕,桑梅醬嘅酸味可以平衡番整體蛋糕甜味,
真係估唔到原來有間cafe係度,
顏色用上紫色為主調
感覺有幾分高貴同浪漫
環境唔算好大,但感覺相當舒適
整體呢度d野食都唔錯,價錢合理。
我同朋友每人叫一個set,再加個小食,食到好滿足。
鱈魚d皮焗得好香,估唔到食落好脆
呢個味道好清新,感覺幾健康同唔錯嘅小食
哇!唔覺唔覺食左好多野!
呢個係桑梅朱古力蛋糕,桑梅醬嘅酸味可以平衡番整體蛋糕甜味,食落感覺唔太甜,朱古力蛋糕好香,好好食!
今晚真係超滿足,呢度除左適合情侶,其實都適合一大班朋友來傾計同玩下小遊戲,呢度有唔少game比人玩,有層層疊同大富翁等。