2020-02-27
今日同寶寶放工嚟咗愉景新城行街睇傢俬,睇到餓就順便喺呢個商場食埋先返去❣️見到有呢間茶餐廳2.0🤓之前我哋喺大埔都食過,印象中質素都ok,所以都唔再諗啦😝就入咗嚟❗️鋪頭門口有個小櫃位,係專做外賣雞蛋仔嘅🤩餐廳入面嘅卡位都唔少,餐廳都唔細而且夠光猛❣️店舖入面左右兩旁都係一幅巨型嘅手繪壁畫,幾有特色💕今日晚餐Menu唔多啱食,所以我同寶寶就喺主餐牌度揀~都唔少選擇🙈竟然茶餐廳都有黑糖珍奶飲😍真係要試吓❣️香濃芝士肉醬意粉 $58完全估唔到咁好味🤭焗完即刻拎來,一定要小心唔好燙親手~調味調得超好❗️(可能特別啱我自己口味😝)不論味道定質感都係我食過數一數二咁好😍肉醬溝埋啲番茄醬唔會太酸太濃味,好啱我口味❣️而且肉醬嘅份量好多,同啲意粉嘅比例應該有1:3~唯一唔好就係份量有啲小🙈.澳洲西冷牛扒(10安士)$108我哋總係覺得食牛肉都係配黑椒汁最正,所以揀左黑椒汁~生熟度點咗寶寶覺得比較安全嘅七成熟🤣牛扒肉質鮮嫩富彈性🤩 肉汁豐富💕 口感結實而不韌👍🏻 不過應該就冇七成熟,因為切開裏面嘅肉有一半仲係呈淺紅色嘅,所以我估係五、六成左右,但一路食都冇血水流出黎👍🏻其實呢個狀態先係最好食😋真係煎得好好❗️用鐵板
鋪頭門口有個小櫃位,係專做外賣雞蛋仔嘅🤩
今日晚餐Menu唔多啱食,
所以我同寶寶就喺主餐牌度揀~
都唔少選擇🙈
竟然茶餐廳都有黑糖珍奶飲😍
真係要試吓❣️
香濃芝士肉醬意粉 $58
香濃芝士肉醬意粉
完全估唔到咁好味🤭
焗完即刻拎來,一定要小心唔好燙親手~
調味調得超好❗️(可能特別啱我自己口味😝)
不論味道定質感都係我食過數一數二咁好😍
肉醬溝埋啲番茄醬唔會太酸太濃味,好啱我口味❣️
而且肉醬嘅份量好多,
同啲意粉嘅比例應該有1:3~
唯一唔好就係份量有啲小🙈
澳洲西冷牛扒(10安士)$108
澳洲西冷牛扒
我哋總係覺得食牛肉都係配黑椒汁最正,
所以揀左黑椒汁~
生熟度點咗寶寶覺得比較安全嘅七成熟🤣
牛扒肉質鮮嫩富彈性🤩
肉汁豐富💕
口感結實而不韌👍🏻
其實呢個狀態先係最好食😋
真係煎得好好❗️
用鐵板上,真係食到最後一舊都仲係熱辣辣㗎🥰
澳洲西冷牛扒
黑糖仙草奶茶跟餐加$14 (原價$24)
黑糖珍珠鮮奶跟餐加$12 (原價$22)
不過我比較鍾意奶味再重啲🤓
唯一可以改善嘅地方係冰多咗少少同埋太大舊~
最後點埋個雞蛋仔甜品😋
雪糕鮮果雞蛋仔 $58
雪糕鮮果雞蛋仔
雞蛋仔好香脆❗️
食落仲有淡淡嘅牛油香❣️
除咗一大pat cream同埋雲呢拿雪糕之外,都有唔少藍莓、士多啤梨🥰
口感豐富,幾滿意呢個甜品💕
最後不得不讚一下餐廳嘅店長同店員都好熱心,只係聽到我地話冇叉用🙈店員就即刻喺張空枱度拎左支叉俾我哋👍🏻
雖然我哋已經叫咗嘢飲,但係寶寶問佢哋拎多杯暖水來清洗餐具,佢哋都好樂意提供,而且態度都非常好,亦好快就拎咗嚟❗️效率幾高👍🏻
仲見到佢哋都會同其他客人傾吓計添,又幾有人情味喎☺️
後尾我走咗之後完全唔知自己留咗支酒精搓手液喺餐廳,店長仲特登追番出嚟俾返我,so sweet❣️
下次來呢邊行街,都會考慮返嚟呢間食🥰