2019-05-13
前幾日接男朋友收工,但我又唔想食太飽,淨係想食香口野🤤作為粉嶺人嘅佢就帶左我黎呢間位於聯和墟嘅串燒店。鋪頭唔算太大,所以都要等15MIN先入得🤣不得不提嘅係服務員係堅有禮貌,問野佢好有耐性答你,呢個堅要俾個讚😬👍話咁快就叫左好多串燒黎食,我地揀左燒大扇貝、韭菜串、燒雞脾菇、安格斯牛、燒牛舌、多春魚、秋刀魚、雞軟骨、雞腎、鴨舌串、燒蘆筍仔、大蔥肥犁牛卷。大扇貝係第一個到,佢同我地係街市或者酒樓食開既唔同,大粒又厚肉😛佢嘅鮮味加上蒜蓉既香味配搭真係一絕👍🏻接住落黎既串燒都係好好食,香料並不是太多,但係味道卻很惹味,唔會令人覺得越食越口乾😛仲有兩大介紹!第一係雞脾菇,雖然唔係原條燒,但切開後燒得更加外脆內軟,非常juicy😋食完一啖又忍唔住食第二啖第二樣係大蔥肥牛卷,肥牛薄薄的燒得好脆口,加上大蔥既蔥味,兩樣野配合得天衣無縫❤️食左咁多好野,埋單都係2百幾蚊,又飽又好味❤️佢既串燒係我食過咁多間黎講係暫時最岩我口味同最好食😋
仲有兩大介紹!